Triglav National Park

Triglav National Park © Anze Krek Triglav National Park © Anze Krek

Dogodek Mladi na vrhu bo potekal kot del poletnega tabora Triglavski narodni park 2019: Biodiverziteta v Trenti (LIFE NATURAVIVA in MLADI NA VRHU /ALPARC). 

Mladi se bodo kot nekoč trentarski lovec, ki ga poznamo iz slavne legende, povzpeli v Zlatorogovo kraljestvo pod Triglavom. Izkušen gorski vodnik bo poskrbel, da bodo hodili varno in pravilno opremljeni. Ob poti na Kriške pode bodo iskali skrite Zlatorogove zaklade - cvetlice, živali, kamenčke, razglede in še marsikaj. Skrivnostni gorski svet vsakemu ponuja nekaj edinstvenega. Udeleženci bodo svoje zaklade ohranili s pomočjo fotoaparata in tako, da bodo kasneje poskusili narisati ali napisati, kar se jim je vtisnilo v spomin. 

Na Kriških podih bo po namestitvi in okrepčilu ogled in raziskovanje jezera v bližini. Poleg temperature in drugih merjenj, bodo udeleženci spoznali življenje v jezeru in okoli njega. 

Na družabnem večeru se bodo podali v svet pravljic, ki so nastale med ljudmi, ki so preživljali dneve in noči v gorah, kot bodo vsaj nekaj časa tudi oni. Eno od pravljic bodo poskusili odigrati. 

Naslednji dan bodo nadaljevali z ogledom narave na Kriških podih, spoznali pa bodo tudi veščine hoje, plezanja in preživetja v gorah, kar jim bo predstavil gorski vodnik. Napisali bodo razglednice in pozdravili udeležence akcije Mladi na vrhu v drugih državah. 

Sledil bo povratek v dolino. 

Potek dejavnosti in čas odhoda bomo prilagodili vremenskim razmeram. 

Informazioni aggiuntive

  • Destinazione: Kriški podi
  • Partenza: Trenta valley and Zadnjica valley on July 11th, 2019 at 8 AM
  • Ritorno: Trenta valley and Zadnjica valley on July 12th, 2019 at 5 PM
  • Organizzatore: Triglav National Park
  • Referente: Krek Anže
  • Telefono: 38645780245

PARTNER DI YOUTH AT THE TOP